Over mij

Mijn naam is Arie van der Grond, ben geboren in het jaar 1985 en woon in Krimpen aan den IJssel.

Sinds mijn 18de ben ik met de fotografie hobby begonnen.

De eerste tijd fotografeerde ik veel verschillende onderwerpen. De laatste jaren, zo vanaf 2014 ben ik mij gaan specialiseren in Dieren, Journalistieke en Taptoefotografie.

DIEREN
Mijn passie voor dieren(tuin) fotografie is begonnen in 2011 in Diergaarde Blijdorp, de jaren daarna ging ik in steeds meer dierentuinen fotograferen. Nu, 2019, zijn dat er inmiddels 8.

JOURNALISTIEK
Naast het fotograferen van dieren in een van de dierentuinen, houdt ik me ook bezig met de journalistieke fotografie. Dit doe ik voornamelijk voor Persburo Krimpen, een website met nieuws over/uit Krimpen aan den IJssel.

TAPTOE
Jaarlijks, vanaf half mei t/m eind september, ga ik verschillende taptoes langs om deze te fotograferen, voor een betreffende taptoe wordt er toestemming gevraagd aan de deelnemende korpsen. Tijdens een taptoe werk ik meestal met twee spiegelreflexcamera’s.

TWEEDE WERELDOORLOG
Vanwege mijn grote interesse in de geschiedenis van Nederland, ben ik in 2016 begonnen met Tweede Wereldoorlog Fotografie. Dit houdt het fotograferen van monumenten, herdenkingen en belangrijke plaatsen uit die periode in.

Voor deze onderwerpen kom ik op locaties waar tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig is gevochten: hier wordt respectvol mee om gegaan.

Onderwerpen uit deze categorie worden vaak voorbereid met hulp van de website tracesofwar.nl (vrij vertaald: sporen van oorlog)